Warning: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/energiel/public_html/plugins/content/yos_amchart.php on line 15
Generatoare auto de oxihidrogen in Romania PDF Imprimare Email

 

bluwave logoVa prezentam acum la modul general dispozitivele companiei BlueWaveTM LLC, o companie specializata in tehnologia aditivarii cu Hidrogen cu sediul in Cincinnati, Ohio, Statele Unite ale Americii si filiale si parteneri in mai multe tari precum si in Romania prin reprezentantul ei dl. Marius Moldoveanu. Motto-ul companiei este: Misiunea noastra este sa facem din Hidrogen un combustibil standard pentru toata gama de utilizatori: vehicule, utilaje, uz industrial sau domestic pe intregul mapamond!

 

Ati citit corect! Asa este; exista si la noi persoane interesate de aceasta tehnologie, care ori studiaza si incearca sa contruiasca dispozitive proprii(ca si dl.Gabriel Neculai) ori precum dl. Marius Moldoveanu au adus pentru vanzare diverse generatoare de la producatori renumiti. Asa cum am specificat la informatiile despre site credem ca este important ca in primul rand sa prezentam informatii si trimiteri la dispozitivele deja existente si care pot fi realizate sau macar aduse si distribuite si la noi in tara. De ce anume credem aceasta? Pentru ca pana la urma folosirea acestor tehnologii si avantajele care le aduc sunt cele mai importante. Sunt foarte importante si informatiile despre acest domeniu extrem de vast al "free energy", insa atunci cand anumite dispozitive sunt realizate in tara ori afara si au sansa sa apara si la noi ca sa le putem procura si folosi acestea vor avea intaietate. Speram prin aceasta ca aceste posibilitati care apar sau vor aparea, sa permita accesul a cat mai multi dintre noi la tehnologiile care aduc energie gratuita cel putin in anumite procente acum si 100% in viitor. Credem ca atat timp cat aceste informatii raman doar la stadiul de informatie, vor ramane informatii sau vor deveni in timp povesti frumoase, in cazul in care nu apare si partea practica privind aplicarea acestor posibilitati tehnologice in viata noastra zilnica prin achizitionarea de la producatorii cu experienta sau prin contruirea lor de catre fiecare in parte sau in grup.

 

Parteneriat

Prin parteneriatul cu compania BluWave Hybrid LLC, dl. Marius Moldoveanu, distribuie de curand in Romania  Kituri de Conversie BluWave Hybrid. Aceste kituri sunt cunoscute in SUA ca printre cele mai performante si cu rezultate deosebite asupra reducerii consumului de combustibili si a noxelor poluante si acopera aproape toata gama de motoare. Pentru orice tip de motor (benzina, motorina, gpl) reducerea consumului de combustibil  este semnificativa fiind intre 15-30%. Dupa informatiile furnizate de pe site-ul companiei BlueWave Hybrid  LLC reducerea de combustibil poate insa fi mult mai semnificativa; se fac deseori referiri la reduceri intre 30% si 50%.

 

Tehnologia

BluWave HybridTM este Hidrogen la comanda! Kitul de Conversie se instaleaza pe motoarele MAS (cu aprindere prin scanteie) sau MAC(cu aprindere prin compresie). In functie de capacitatea cilindrica a motorului kitul este compus din unul pana la patru Convertoare, un Rezervor de Solutie Electrolitica, racorduri elastice si un sistem de pornire/oprire pentru controlul puterii consumate de convertor de la bateria vehiculului. BluWave HybridTM produce Hidrogen prin electroliza.

Convertoarele BluWave HybridTM folosesc o Solutie Electrolitica formata din apa distilata si un aditiv de electroliza care amplifica reactia procesului electrochimic. Racordurile elastice conectate in partea inferioara a Rezervorului asigura circuitul de alimentare cu Solutie Electrolitica a fiecarui Convertor. Solutia Electrolitica umple camerele Convertoarelor. Aici are loc procesul de Electroliza a apei(H2O) si descompunerea acesteia in elementele de baza: Hidrogen(H2) si Oxigen(O2). Gazele astfel obtinute fiInd mai usoare ca Solutia Electrolitica vor urca pe cel de-al doilea racord elastic, fixat in partea superioara a Convertorului, catre Rezervor. Oxigenul si Hidrogenul, barboteaza in Solutia Electrolitica din Rezervor si se difuzeaza la suprafata acesteia fiind apoi aspirate in galeria de admisie a motorului prin racordul elastic plasat in partea superioara a Rezervorului. Odata intrate in galeria de admisie aceste gaze se diluaza in aer apoi sunt absorbite in camerele de ardere unde se formeaza amestecul de aer-combustibil. Introducerea Hidrogenului in camera de ardere mareste eficienta procesului de combustie, in consecinta reduce consumul de combustibil si emisiile poluante, crescand puterea si performantele motorului. Explicatia stiintifica este simpla: Hidrogenul arde mult mai rapid dacat combustibilii fosili! Cu o combustie mai rapida si eficienta, Kitul BluWave HybridTM ofera semnificative reduceri ale emisiilor poluante si o economie considerabila de combustibil! Obtineti o crestere a performantei in timp ce eliminati mult mai putin CO2 in atmosfera!

 

Important

Exista garantia de satisfactie de 30 de zile la fiecare produs, binenteles respectand anumite termene si conditii. Acestea le gasiti de  asemenea in site-ul distribuitorului roman. Montajul unor astfel de dispozitive nu este complicat si poate fi facut de fiecare in garajul propriu cu putina indemanare si cunoastere a masinii in cauza. Recomandam totusi ca instalarea sa fie facuta de un specialist in GPL mai ales pentru motoarele MAS,  din considerente de siguranta dar si altele prezentate mai jos. Dl. Marius Moldoveanu a solicitat informatii de la RAR(atunci distribuia inca prin intermediul altui site) cu privire la comercializarea si utilizarea acestor dispozitive pe masini si a primit raspuns afirmativ dupa cum vedeti aici:

rar

Montaj pe masina

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Cateva cuvinte despre Distribuitor

M-a preocupat acest aspect de multa vreme si am studiat - sursa de baza fiind Internetul - cam tot ce s-a publicat in engleza cu preponderenta, franceza si italiana ba chiar am gasit si materiale in limba romana. Am instalat pe propria masina un asa dispozitiv - actualmente un BluWave Hybrid 1.1 si sunt Distribuitorul acestora in Romania. Sunt probabil unul din putinii care au pe propria masina - si una noua, de uz zilnic - care incearca sa si faca o afacere cu aceste generatoare. Am verificat mai multe produse de acest tip de diferite variante constructive, de la diferiti producatori si am aflat, nu pe calea cea mai simpla ci cu aproape toate efectele negative datorate fie instalatiilor respective fie a utilizarii incorecte, ca modelul asa zis DryCell este cel mai potrivit utilizarii pe un vehicul.

In  linii mari se poate spune ca gazul produs prin electroliza in aceste dispozitive este asa zis-ul Gaz Brown, Hydroxy, HHO sau Oxihidrogen, daca nu prezinta vapori de apa si nu este contaminat de catalizatorul folosit la reactie. Gazul in sine este un amestec de Oxigen si Hidrogen mono si diatomic dar ultimele definitii tind sa concluzioneze ca de fapt termenul de gaz Brown s-ar aplica unei stari gazoase a apei obtinuta in urma supunerii unei surse de energie electrica (asa cum apa devine abur uscat prin incalzire si condenseaza prin racire se pare ca poate lua starea de gaz prin electroliza intr-un asemenea dispozitiv sursa: http://www.eagle-research.com/) si care prezinta proprietati interesante - reclamate de Brown (dar ne-replicate constant ulterior) sau  de domnul Klein de la http://hytechapps.com/. Cat de pur este acet gaz ...asta tine de tipul de generator, calitatea electrolitului si starea de intretinere a instalatiei. Eu unul am o vorba: Oxihidrogenul e ca tuica! Toata lumea face dar nu seamana de la un cazan la altul si nici de la an la an!

 

Distribuitorul despre Producatori, Utilizatori si preturi

Instalatii corect proiectate, bine executate  si cu materiale de calitate sunt putine - cum spuneam,  eu am incercat o serie de modele constructive si vorbesc din experienta! Pe Ebay sau Alibaba poti achizitiona un asemenea generator de la cateva zeci de dolari in sus! Montajul pe un motor termic, la bordul unui vehicul este o alta provocare ! ...din punct de vedere al unui rezultat pozitiv constant, al sigurantei in exploatare, etc. Mai ales pe masinile care circula in Europa!

Exista in afara ofertei mele si alte produse ce pot fi luate in seama ca cele de la  http://www.thecell.cc/ elaborat de unul din guru gazului Brown : Bob Boyce, sau de la http://www.hydroxycorp.com/ foarte performante din punct de vedere al cantitatii de gaz produs la o anume putere electrica! Dar si scumpe! Pretul de achizitie ridicat propus de producatorii de astfel de generatoare - daca sunt fiabile - este totusi explicabil. In primul rand ca materialele de calitate care confera o fiabilitate unui astfel de generator sunt scumpe. Apoi intreaga pregatire de fabricatie - acolo unde exista - trebuie amortizata rapid caci vehicule cu un consum si  valori ale noxelor la care se poate ajunge prin aceasta tehnologie deja exista iar oferta din ce in ce mai atractiva a producatorilor de masini si parghiile legilslative vor restrange considerabil piata de desfacere pe sectorul aftermarket. In acest moment aceasta este o afacere limitata la vanzarea dispozitivului! Nu exista o retea de service, piese de schimb, consumabile care sa asigure un cashflow predictibil care sa permita unui producator sa-si asume castiguri mai mici din aceasta afacere.

Pentru gazul Brown PTI a stabilit deja un standard la care trebuie sa se alinieze toti cei care doresc sa vanda asemenea generatoare. Iar Hydroxy Technologies Corporation Inc. au facut un pas inainte in ceea ce priveste adaptarea la motoarele moderne cupland la mufa OBD un mic computer care poate controla generatorul sau ajusta valorile unor senzori ai motorului pentru a obtine un efect maxim din acest aditiv. Ramane de vazut daca solutiile tehnice prin care au rezolvat ei - PTI si Hydroxy Corp. Inc - problema scurgerilor de curent prin marginile electrozilor si eliminarea gazului format pe acestia cat si calitatea materialelor folosite vor duce la o fiabilitate care sa justifice pretul cerut!

Bluwave Hybrid LLC s-a concentrat pe un dispozitv cat mai fiabil de constructie modulara si cu un volum cat mai mic destinat motoarelor Diesel si vehiculelor Europene in special care sa asigure o productie de gaz de peste 1 LPM incepand de la 15 amperi. Pentru MAS-uri am initiat o colaborare locala cu cativa specialisti in GPL, industrie matura care a dezvoltat o serie de echipamente ce se pot utiliza sau adapta pentru managementul acestui gaz.

Potentialii utilizatori sunt inca sceptici mai ales ca exista un curent puternic de promovarea a ideii ca astfel de dispozitive sunt foarte usor de construit si cu cateva zeci de euro poti sa-ti faci masina sa mearga "pe apa". A aparut in presa si la TV o persoana care doreste promovarea acestei tehnologii catre publicul larg din Romania facand cunoscute planuri de executie si alte materiale publicitare. Dupa mine este o abordare putin naiva. La acest moment se pare ca legislatia sufera o lipsa la acest capitol. Asta e bine si e rau pe de alta parte. E bine ca multa lume este informata cu privire la posibilitatea de a reduce consumul de carburant si a diminua emisiile nocive prin utilizarea acestei tehnologii dar exista si pericolul ca un amator cu intentii bune sa sufere un ...incident. Si atunci din relaxarea de care da dovada legislatia sa se treaca in stilul pur romanesc la o interzicere!

Segmentul de piata - aparent enorm - este in momentul de fata, limitat din cauza  lipsei de informatii privind aceasta tehnologie sau de mai bine zis de incoerenta acestor informatii. Astfel  multe din persoanele care cunosc fenomenul, au studiat rezultatele aparute, au filtrat informatiile diferite si au ajuns la concluzia ca functioneaza insa au o dilema: Daca e asa simplu de ce costa atat? Si incearca sa-si faca unul in garaj! Sau incearca sa gaseasca unul ieftin, nu obtin rezultatul scontat si renunta! Destul de putini, si aici de regula cei care inteleg cu adevarat fenomenul sau au avut o experienta anterioara cu un dispozitiv ieftin, vor fi clientii producatorilor "adevarati"!

Toate costurile de proprietate si utilizare a acestor dispozitive sunt minimalizate si puse in seama clientului, de multe ori entuziast si neinformat. Iar acestea - costurile de intretinere - cresc pe masura ce costurile de fabricatie sunt reduse - materiale ieftine, design simplist, vanzare directa fara taxe, etc.. Cei care au investit in dezvoltarea unor generatoare performate si fiabile trebuie sa faca totusi profit! Si de aici preturile mari de acum! Sau cele mici!

 

Cooperari, proiecte si sperante de viitor

In timpul scurs de cand am reusit sa instalez primul generator pe masina proprie am incercat sa colaborez cu mai multe firme sau persoane procupate de acest subiect. Am o buna relatie cu cei de la http://www.brownsgas.com/hho_gas.html dar se pare ca au gasit de cuviinta sa-si limiteze cooperarea cu un singur producator si au ales un design pentru care am rezerve, altii erau deja avansati pe propriul model si gaseau de cuviinta ca este suficient ceea ce au la acest moment. SC Rokura SA, firma Romaneasca de mare anvergura si cu studii serioase in acest domeniu(oxihidrogenul) sunt reprezentantii unei companii Americane care - lucru dealtfel cunoscut - este in faza avansata cu un proiect propriu si au refuzat o colaborare mai ales ca eram declarat Distribuitorul lui BluWave Hybrid LLC.

Colaborarea  cu BluWavwe Hybrid LLC a inceput deoarece i-am gasit in timp de schimbau gama de produse si au fost dispusi sa coopereze si sa aplice cateva din ideile mele sau sa gaseasca solutii pentru problemele intampinate de mine ca utilizator, mai ales pentru aplicatia pe motoarele turbo-diesel! Astfel am obtinut un produs nou, mult mai puternic si fiabil de constructie modulara, pregatit pentru aplicatia pe motoarele turbo-diesel. Am  stabilt o promotie constand intr-un discount de 10% si cost de transport de numai 19.95 USD pentru fiecare Kit de Conversie ceea ce face ca utilizatorul final sa obtina cel mai bun pret de pe piata pentru un dispozitiv realizat la standarde industriale si cu garantie de satisfactie de 30 de zile!

In acest timp lucrez la un prototip in speranta ca voi reusi sa pun in practica un design propriu, bazat pe o idee veche a unuia din cei mai prolifici oameni de stiinta pe care omenirea I-a avut: Nicolae Tesla (spun intentionat Nicolae deoarece a fost istro-roman) utilizand o tehnologie si un material oarecum noi:

1. Electroliza intr-o pompa Tesla! Avem astfel discurile paralele care vor  pompa electrolitul si vor genera si presiunea necesara mentinerii bulelor de gaz la un volum cat mai mic - conditie necesara doarece la un randament bun un astfel de dispozitiv poate atinge un punct critic unde  tocmai aceste bule vor limita eficienta intrerupand legatura electrica intre electrozi -  asigurand extractia  rapida a acestora si circulatia fluidului pentru racire!

2. Am testat o procedura pentru  izolarea pe margine a electrozilor  pentru limitarea efectului de scurt-circuitare intre anod si catod si fortarea utilizarii intregului pachet de electrozi - asa zis-ul voltage leak - prin emailarea acestora. Emailarea este o procedura relativ ieftina si de anduranta care garanteaza rezultate bune si de durata chiar in mediul distructiv  al electrolizei.

3. Am deasemena un material "special": o plasa metalica din Otel Inoxidabil 316 L care poate fi utilizat pentru un randament mai bun al acestor dispozitive datorita expunerii la electroliza a unei suprafete  active mult mai mari dacat o placa de aceeasi dimesiuni si am inceput o discutie cu producatorul - o firma din China - in vederea modificarilor ce trebuiesc aduse pentru a fi utilizat in aceasta aplicatie.

Ca noutate eu cred ca prin modificarea unei instalatii de GPL, cu un generator tip pompa Tesla  care sa poata lucra sub o anume presiune si utilizarea, in locul solutiei de apa distilata si o baza sau un acid  ca si catalizator, a sifonului (apa in care este dizolvat CO2 - dioxid de Carbon sau acid carbonic intr-o anume concentratie a acestuia)  in electroliza se poate obtine un gaz de sinteza care sa contina Hidrogen , Oxigen si CO (monoxid de carbon)! Acest NOU gaz de sinteza Syngas ar aduce aportul de caldura care acum lipseste arderii gazului Brown si ar putea fi utilizat in proportie de 100% ca si carburant - sper eu - rezolvand problemele ridicate de gazul Brown. Acesta, gazul Brown, nu este un bun candidat la termenul de combustibil 100% doarece, daca s-ar rezolva problema cantitatii suficiente pentru a asigura functionarea unui motor, explodeaza si apoi implodeaza transformandu-se in  apa din care a provenit  dar nu produce si caldura suficienta iar apa reformata ar adera la peretii camerei de ardere, accelerand procesul de oxidare si contaminand  uleiul necesar ungerii plus altele legate de reglaje diferite, etc....

 

Prezentare generala produse si date tehnice

bluewave kitCu oferta mea actuala se pot obtine economii la carburant in plaja 15-30%. In momentul de fata sunt la vanzare patru modele de generatoare: BWH 1.2. BWH 2.2, BWH 3.2 , BWH 4.2 iar ultimele doua sunt disponibile si  versiunea heavy-duty ( 24 volti, rezervor supradimensionat, fitinguri metalice, sistem de racire incorporat). Denumirea reprezinta numarul de convertoare, sistemul fiind modular. Acestea pot fi montate pe o gama destul de mare de masini si confera o reducere a consumului intre 15-30% asa cum este specificat in oferta. Aceste rezultate pot fi insa si mai mari  pe motoarele diesel commonrail sau pompe diuze!

Pentru sistemele de injectie clasice ( pompa de injectie mecanica) nu am alte informatii afara de ce spune RAI pentru motorul de tractor cu care au facut testul din raport. Si se pare ca fara o interventie asupra debitului de motorina rezultatele sunt modeste daca nu se utilizeaza un generator mai puternic cu o productie de gaz mai mare decat pentru un motor de aceeasi capacitate din generatia commonrail sau pompe diuze. Exista totusi dispozitive electro-mecanice pregatite pentru tuning de putere care pot controla debitul de motorina pe o serie de pompe(http://www.powertuning.cc/- sectiunea in limba Romana) si care pot fi adaptate sa reduca din debitul de motorina pentru utilizarea mai eficienta a Oxihidrogenului adaugat.

Pentru motoarele cu aprindere prin scanteie ... aici e mai complicat. Aici softul care gestioneaza motoarele, acolo unde exista, adica incepand de la motoarele cu injectie monopunct - tinde sa mentina un raport prestabilit de 14.7-1 intre aer si benzina. O face prin senzorul de presiune si/sau de debit(MAP/MAF) al aerului aspirat la care adapteaza timpul de deschidere al injectorului(grosso-modo) si se verifica cu sonda de oxigen(sonda Lambda). Modificarea raportului prin saracirea amestecului conduce la cresterea temperaturii de ardere a acestuia cu posibile efecte negative asupra motorului. In prezenta Oxihidrogenului procesul de combustie este imbunatatit in sensul ca viteza de propagare a flacarii in momentul aprinderii este mult mai mare iar odata initiat procesul arderea Oxihidrogenul de transforma in apa(abur la temperatura camerei de ardere) care reduce temperatura. Deci se poate saraci amestecul fara probleme. Parerea majoritatii - culeasa de pe diferite site-uri care dezbat problematica Oxihidrogenului ca supliment de combustie - este ca participarea Oxihidrogenului la combustie in amestec sarac mareste insa procentul de Oxigen din gazele de evacuare. Sonda de oxigen il sesizeaza si ECU mareste timpul de deschidere al injectorului pentru mentinerea valorii optime prestabilite. Pentru saracirea amestecului  si emularea semnalului sondei de Oxigen se propun diferite dispozitive, mai simple sau mai sofisticate in functie si de tipul senzorilor din echiparea motorului.

Testele efectuate pe stand de probe au aratat totusi ca la debitul de apoximativ 1 LPM de astfel de gaz, Oxigenul suplimentar nu este sesizat de sonda Lambda. Se pare ca intreaga cantitate de Oxihidrogen se recombina in apa din care a fost produs iar efectul sau duce la modificarea proceselor  fizico-chimice ale combustiei permitand reducerea din reglaje a cantitatii de benzina si saracirea amestecului pana la valori care in mod normal ar supraincalzi motorul si/sau ar genera rateuri. Totusi, fara un alt reglaj si fara emularea semnalelor senzorilor MAF/Map sau Lambda, doar inducerea de oxihidrogen in admisie - volum constant, maxim de la relanti - s-a obtinut o scadere a noxelor unui motorul de 1600 cc Euro 3 realizandu-se valori ale noxelor de norma Euro 4 si multa apa la evacuare! Consumul a scazut in practica cu doar 10%.

Se pare ca softul motoarelor de ultima generatie are protectie la aceste tentative de tuning - considerandu-le defectiuni ale senzorilor si un tuning corect printr-un dispozitiv universal nu reprezinta o solutie! Ca o paralela se pare ca producatorii de sisteme de alimentare cu GPL au solutii pentru preluarea comenzii asupra motorului si posibilitatea realizarii unui tuning pentru Oxihidrogen. Eu personal am ridicat problema si sunt in asteptarea raspunsului de la o firma de prestigiu in acest domeniu.

 

consumObservatii practice si teste

Am facut ceva fotografii computerului de bord dupa calatoria - naveta zilnica - de la Magura la Buzau. Vedeti toate datele inregistrate si retineti ca am un generator BluWave 1.1! Sunt trei localitati pe parcurs plus o mica parte din Buzau. Am mers in "coloana", traficul a fost un pic mai lejer, putina ceata si nu m-a obligat la depasiri iar viteza maxima nu a trecut de 90 Km la ora.  Am resetat CB-ul la Magura si am pornit la drum. In Buzau am facut pozele... Inaintea resetului aveam o indicatie de 4.1 L/100 Km obtinuit la un traseu de cateva ore in oras. Pe vreme rece rezultatele sunt altele iar ca medie citirea la bord in iarna asta a fost de 3,8 L/100 Km care inseamna si 4 L/100 Km la pompa. Media anterioara era la 4,5 L/100 Km - am si un tratament de motor - iar vecinii mei care fac acelasi traseu sunt undeva peste 5 L/100 Km !

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Motorul cu apa

Motorul cu 100% apa...exista! Din considerente economice acestea vor echipa probabil modele noi de vehicule. Conversia unui motor in uz, proiectat si construit pe o tehnologie clasica cred ca va ridica  probleme de fiabilitate in primul rand si de legislatie in al doilea. Si in orice caz nu va fi posibila pe toate motoarele, cel putin nu intr-o forma de solutie universala.

 

Aplicatii casnice

Un astfel de generator de uz ...casnic este prezent in oferta PTI dar pretul este prohibitiv mai ales ca utilizarea ca aditiv al gazului de butelie, aplicatia pentru care s-ar merita investitia, nu este omolgata iar la gaze legislatia este stricta si se aplica! Un dispozitiv care sa utilizeze numai Oxihidrogen exista si pe alte surse - dedicate acestor aplicatii dar nu cred ca este economic deoarece implica intreaga instalatie cu arzatoare cu tot (Oxihidrogenul  nu poate fi utilizat direct pe un aragaz sau plita clasice). Din punct de vedere al bilantului energetic o masina de gatit electrica este mai economica. Ca aditiv al gazului metan, butan etc.... devine interesant. Daca noul Gaz de Sinteza asa cum a fost descris mai sus este posibil sa fie obtinut prin procedura electrolizei atunci se poate sa fie utilizat ca  o solutie de reducere a consumului de gaz natural sau chiar de inlocuire a acestuia.

 

Articol realizat in colaborare cu:

Moldoveanu Marius

0747121476

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

http://hidrogentuning.weebly.com/index.html

Comentarii

avatar adrian dinu
0
 
 
Foarte interesant articolul. Suntem o firma de aparatura medicala www.brokmed.ro si ne intereseaza un asemenea dispozitiv pentru producerea oxigenului necesar ambulantelor (ca sursa independenta). Ma puteti ajuta? Multumesc!
Joi 14 Mai 2009, 15:10
Adauga un raspuns
B
i
u
Quote
Code
List
List item
URL
Nume *
Cod   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Trimite comentariul
Anuleaza
avatar andreutZ
0
 
 
foarte interesant.{magazine }Cautam magazine:-* preturi[li love emma t besk:-*]
Duminică 09 Mai 2010, 19:32
Adauga un raspuns
B
i
u
Quote
Code
List
List item
URL
Nume *
Cod   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Trimite comentariul
Anuleaza
avatar TAMAS FELICIAN
0
 
 
BUNA ZIUA . NUMELE MEU ESTE TAMAS FELICIAN SI SUNT INTERESAT DE ACEASTA INOVATIE . AM UN FORD ESCORT 1,8 TD SI AS VREA SA PUN UN DISPOZITIV PE MASINA .
B
i
u
Quote
Code
List
List item
URL
Nume *
Cod   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Trimite comentariul
Anuleaza
avatar irinel
0
 
 
Stimate domn,

La www.instalatiiHidro gen.ro gasiti si un calculator care sa va arate daca este rentabil sau nu sa montati o astfel de instalatie si sa vedeti in cat timp va puteti amortiza investitia. In principiu, autoturismul dumneavoastra se va transforma intr-un hibrid, consumul de carburant conventional va scadea cu pana la 60%, insa, real va scadea cu aproximativ 40%. In putine situatii consumul a fost mai mic cu peste 50%.

Avantajele unei astfel de instalatii o gasiti tot pe site-ul www.instalatiiHidro gen.ro.

Daca veti mai avea intrebari eu zic sa le scrieti domnilor de la InstalatiiHidro gen.ro si sigur va vor raspunde.
B
i
u
Quote
Code
List
List item
URL
Nume *
Cod   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Trimite comentariul
Anuleaza
avatar Particular
0
 
 
Am vazut ca au si cei de la www.hidrogenAuto.ro au mai multe modele de instalatii pentru orice tip de motorizare,chiar si pentru jeepuri si camioane.Ca si preturi mi se par cei mai ok.
Vineri 29 Aprilie 2011, 08:04
Adauga un raspuns
B
i
u
Quote
Code
List
List item
URL
Nume *
Cod   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Trimite comentariul
Anuleaza
avatar DumitruBadila
+1
 
 
HOH auto
(6 luni de experimente) Noiembrie2011


Autori: Stefan Caratas, Dumitru Badila

Ma preocupa electroliza apei si aplicatiile ei de vreo 4-5 ani, evident cu intermitenta. Dupa mai multe incercari , dupa ce am reprodus scheme “sigur sigur” foarte eficiente am ajuns la concluzii usor dezamagitoare.
Schemele descrise nu erau deloc asa eficiente precum se spunea. Cel mai rau ca sa zic asa “mi-am luat-o” cu electrolizorul descris in Panacea Smack’s Booster ( il gasiti usor in orice editie de Panacea Book). In carte se dau o multime de detalii constructive si o productie foarte buna (1,7litri/minut (lpm) de HOH). Am fost foarte incintat si am pornit cu incredere la executie, in speranta ca voi obtine macar 1lpm in cel mai rau caz. Dupa constructie productia era atit de mica, incit nici macar nu m-am obosit sa o masor. Am crezut ca am gresit eu cu ceva (desi sint obisnuit sa lucrez dupa scheme si sa respect litera si spiritul schemei). Dupa ce am mai intrat in contact si cu alti prieteni am aflat ca la masuratori si ei au obtinut rezultate total dezamagitoare.
Productii de 0,1-0,2 lpm la 12 Vcc si vreo 7-10 Amperi erau obisnuite. Dupa ce am analizat mai mult am ajuns la concluzia ca singura metoda destul de sigura de obtinere a unei cantitati de gaz crescute era de a folosi electrolizoare separate si conectate in serie, astfel incit pe placile de electroliza tensiunea sa nu depaseasca 2 V, iar amperajul sa fie setat din concentratia electrolitului. Problema, cu spatiile de electroliza separate electric, este complexitatea mecanica a electrolizorulu i.
O alta problema apare la instalarea pe un autoturism, unde sunt spatii destul de inguste, deci intereseaza un electrolizor cit mai compact.
De citva timp am aflat de metoda “drycell” de electroliza, in care se utilizeaza un electrolizor foarte compact, dar dupa afirmatiile autorilor destul de eficient. Metoda aceasta insa presupune niste garnituri de buna calitate, care sa reziste la presiune, temperatura si coroziune, deci pune probleme de contructie destul de dificile pentru un amator.
Tot de la un prieten am primit pe e-mail un link catre un site interesant care promova un electrolizor drycell auto, ce se lauda cu o productie de 1lpm in conditii decente de consum de 12 amperi: http://www.hho-plus.com/product.php?id_product=10. Site-ul este superb, plin de date tehnice, cu filmulete , cu explicatii, m-au sedus. Mai asteptam un venit suplimentar financiar, ca sa-mi permit achizitia unui electrolizor de acest tip si sa-l experimentez. In perioada respectiva l-am cunoscut pe Stefan, care avea entuziasm mult mai mare decit mine (eu avand o experienta mai dezamagitoare in spate). Stefan lucrase foarte mult cu masinile si are experienta in activitatea de taximetrie. Am gindit noi o posibila afacere in acest domeniu si deja faceam planuri logistice.
http://www.hidrogenauto.ro/supplier.php?id_supplier=3 este un site romanesc, care promoveaza acelasi electrolizor portughez. Ei au devenit mult mai restrictivi, in sensul ca doar vind si instalarea electrolizorulu i se face pe propria raspundere. In plus i-au crescut si pretul fata de electrolizorul portughezilor.
Ca sa cumperi de pe site-ul portughez ai nevoie de un cont Pay Pall. Stefan s-a miscat mult mai repede decit mine si a obtinut kitul complet cam intr-o luna de zile. Acum, masini avem amandoi la fel, Logan 1.4 pe benzina, fara alte accesorii: aer conditionat si servodirectie (consumatore si ele de putere). In plus fata de mine, el are calculator de consum. Eu masor consumul de la un plin la alt plin. Deci, el a comandat kit-ul si l-a montat pe masina. Apoi ne-am intilnit si am inceput analiza:
1. Pe site se afirma ca productia este de 1lpm. In instructiunile venite cu kitul (kitul era de 1500 cm3, iar instructiunile erau pentru kitul de 2000 cm3 !) se spunea ca optim pentru un motor este 0.15 lpm la fiecare 500 cm3 de motor, deci facind calculul rezulta ca nu trebuie sa avem pretentii mai mari de 0,45 lpm !!!! asta fiind sub 50% fata de ce se afirma pe site.
2. Cantitatea de KOH livrata (vreo 3g ) nu ducea in nici un caz la un consum de curent de 10-12 A, ci numai de 5-6 A, evident cu scaderea productiei de HOH.
3. Conexiunea la placi este prin papuci care nu fac un contact electric foarte bun.

In concluzie, eu am fost destul de dezamagit de realizarea mecanica si electrica a portughezilor. Intre timp am descoperisem un alt site (american): http://www.hho2u.com/ , al carui adiministrator si proprietar este Larry, care mie mi s-a parut chiar de incredere, mult mai mare decit cel portughez. Avantajul era ca putea vinde de la placi, debitmetru (accesibil la pret) si pina la kitul complet, in comparatie cu portughezii care vindeau doar kit-ul complet. Mi-a placut foarte mult electrolizorul: http://www.hho2u.com/HHO_Generator_Products.html. Am comandat pentru mine un electrolizor si pentru un prieten un kit complet La primire (prin posta ) ar fi trebuit sa platesc vama, pentru ca USA nu este in spatiul european, dar pana la urma am scapat fara.
Kitul complet ajungea atunci cam la 750 roni, iar electrolizorul simplu cam la 400. Acum, cu cresterea dolarului nu mai stiu care este pretul, insa puteti sa-l actualizati.
La primirea pachetului am constatat ca Larry uitase sa-mi puna in kit furtunele! O alta problema este ca nu are in kit si KOH , asa ca trebuie sa va descurcati singuri.
I-am mai trimis un e-mail, dar nu mi-a mai raspuns, deci nici Larry nu e prea serios dupa ce a efectuat comercializarea.
Electrolizorul corespunde cu cel de pe site, este de foarte buna calitate si ca productie (masurata) la 14,3 V si 7-8 A are 0,5 lpm, suficienta pentru a obtine o flacara micuta, cu temperatura mare.

Pentru a obtine acest consum de curent, am folosit 15 g de KOH/litru de apa distilata. In filmuletele de prezentare Larry spune ca foloseste cam 90g koh/litru (!), ceea ce este mult mai mult decit s-a vehiculat pe alte site-uri. Cu aceasta cantitate de KOH obtine din acel electrolizor chiar 2 lpm! Eu il cred, nu am experimentat inca, dar voi experimenta.

Revenind la Stefan, el l-a si montat pe masina, dupa ce l-am aranjat putin, i-am crescut amperajul la 7-8 A, am resetat calculatorul conform indicatiilor de pe net si conform instructiunilor trimise (prin decuplarea bornei de plus de la acumulator si lasat asa 12 ore), am montat o extensie/prelungitor al sondei lamda, astfel incit o scoate putin din fluxul de gaze. Dupa toate aceste modificari, Stefan a inceput sa obtina consum in oras sub 8litri la 100km. Acum el consuma 7,6 -7,7! Stefan este si el obsedat de masuratori si verifica atit consumul calculat de catre calculatorul de bord, cit si plinul la pompa. Probabilitatea ca el sa se insele cu privire la consum este extrem de mica, eu cred ca tinde catre zero. Avind in vedere ca reducerea este cam de 2 litri, si eu si el mergind in oras cam cu 9,5l/100 km este foarte greu de crezut ca ne putem insela la aceasta cifra.
Consumul de benzina obtinut extraurban a fost de 5 l/100km, Telega-Bucurest i, iar in mod normal, fara instalatia HOH consuma 6,5 l/100 km. In lunile iunie, iulie, august am avut un consum de 6,8 - 7,5 l/100 km urban, fata de 9,6 - 9,8 l/100 km. In aglomeratie consumul poate sa creasca pana la 8 l/100 km. Am rulat aproximativ 6000 km, iar rezultatele au fost bune si consumul de 7,5 l/100 km urban si 5 - 5,5 l/100 km extraurban au fost verificate si la pompa de benzina si pe computerul de bord. Rulajul celor 6000 km s-a efectuat cu cauciucuri de iarna Reiken ( Stefan).


Acum experienta mea. Mi-am montat “electrolizorul Larry “ cit am putut de atent, furtunele toate cu coliere etc , si am resetat calculatorul prin 2 metode , desfacind bornele de la baterie si unind plusul cu masa ( cum spune Larry ) sau deconectind bornele si lasind asa pina dimineata ...
Eu nu am luat de la Lary extensie de sonda Lamda asa ca am mers asa
Productia de hoh a fost de aprox 0,5 lpm
Masurarea consumului de benzina am facut-o alimentind de la aceeasi pompa totdeuna pina decupleaza pompa ..
Concluzii de consum : La mine scaderea de consum in oras a fost destul de mica 0,7 -1litru benzina la 100km si nu totdeuna constanta . In afara chiar nu am constatat scaderi de consum semnificative pe care sa le pun clar pe seama electrolizorulu i !!!
Dupa ce am analizat de mai mule ori situatia am ajuns la 2 posibile cauze pentru aceste diferente intre mine si Stefan :
1 . Loganul lui fiind mai vechi exista posibilitatea ca resetarea calculatorului sa se faca asa ,prin decuplarea alimentarii, iar al meu fiind mai nou memoria calculatorului sa nu fie influentata de pierderea alimentarii
2 . Extensia de sonda lamabda chiar sa aibe un efect

Am descoperit misterul ...Calculatorul de Logan NU SE RESETEAZA LA DECUPLAREA ALIMENTARII!! Calculatorul de Cielo ( din discutii pe forumuri) da!
Si atunci ramine doar extensia de sonda lambda care modifica parametri si pacaleste calculatorul

Culmea era ca dupa ce l-am masurat pe masina electrolizorul portughez nu dadea mai mult de 0,2 lpm!!!!!!!!! Si totusi reducea consumul de benzina !!!!
Observatii cu privire la electrolizoare
1 Si eu si el ( oricit de atenti am fost) am avut scurgeri de electrolit la un moment dat!!!!! Ce rezulta de aici ???? Furtunele trebuie sa fie de foarte buna calitate sa reziste la electrolit la variatii de temperatura , vibratii ..
2 Rezervorul de electrolit ! Rezervorul de la portughezi dupa 6 luni avea capacul fisurat !!!!!!!!
Rezervorul de la Larry ( foarte prost calitativ!!!!!) nu etansa de la inceput!!!! Cel mai bun rezervor gasit pe piata a fost unul de antigel de la Logan dar si la asta trebuia adaugata inca o intrare si facute citeva adaptari
3 Stefan foloseste de vreo 2 saptamini un electrolizor Larry dar in ciuda diferentei de productie de hoh , scaderea consumului nu este mai mare consumul fiind tot pe la 7,6- ,7,7 litri benzina in oras !!!

Avind in vedere intrega noastra experienta cu hoh-ul pe masina am concluzionat ca renuntam deocamdata la ideea de afacere si impartasim experienta noastra cui poate sa o folosesca pentru el sau chiar sa faca o afacere ..Ideea este ca un consum mai mic ar duce la o poluare mai mica si toata lumea exceptind benzinarii (yes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ar avea de cistigat !

Deci pentru cei ce vor sa continue ( nu ca noi am abandona ) as avea urmatoarele sugestii
1. Rezervor de plastic bun care sa se inchda etans ( cred ca cel de Logan de lichid de racire ) corespunde si nici nu este prea scump (25 roni)
Recipientul de racire de la Dacia Logan trebuie verificat inainte de a-l cumpara, se strange busonul la maxim, se astupa una din iesiri si se sufla pe cealalta. Daca nu se pierde presiunea este bun. Eu am verificat trei pana sa iau unul bun. Sunt doua tipuri de busoane: unul alb si unul negru, cel mai bun fiind cel negru(Stefan)
2. Electrolizorul Larry este foarte bun si acceptabil ca pret ...Larry vinde si partile componente , placi garnituri ....Atentie la calitatea otelului ! . Electrolizorul portughez a inceput sa faca electrolitul maroniu ( adica ataca placile ) in 6 luni deci calitatea inoxului nu e cum spun ei!
3. Extrem de important pentru o afacere FURTUNELE !! Trebuie sa reziste la KOH, variatii de temperatura intre -20 si + 100-120 grade C , sa nu se rigidizeze pt ca altfel nu mai sint etanse ..
(Furtunele trimise si de portughezi si de Larry nu corespund!!!)
4. Pentru o afacere , ar trebui inceput cu firme care au flote mari din acelasi tip de masina ca sa vezi bine unde ai loc sa montezi toate cele
5. Colaborare cu cineva ce stie cum sa regleze ( pe calculator acel motor ) si cum sa pacalesti sonda lambda pentru ca eu sint convins ca daca la 0,2 lpm Stefan a obtinut 2litri mai putin cu 0,5 si un reglaj adecvat ar putea obtine si mai mult
6. A venit iarna iar electrolitul preparat de noi cu 15 g/l, nu rezista la temperaturi mai mici de -6-7 grade C...Solutia lor era de a aduga o cantitate de alcool dar la prima tentativa se pare ca a alterat calitatile electrolitului ce a trebuit schimbat
Noi am mai vrut sa abordam si alta aplicatie si anume reducerea consumului de gaz intr-o centrala de apartament .
Teoria era foarte seducatoare ...HOH-ul arde si obtii o flacara ...Butanul arde si obtii o flacara iar daca vei combina 2 gaze combustibile vei obtine o flacara mai mare ..... Asta gindeam noi fara sa stim prea multe despre arzatoare ...
Spre surpriza noastra combinind cele 2 gaze in acelasi arzator ce functiona foarte bine cu fiecare gaz separat am obtinut NIMIC , nu ardea amestecul ( probabil ar fi vrut sa faca explozie ) dar de ars nu ardea ...
Ne-am mai interesat pe la prieteni si am mai readus in minte informatii din memorie si am ajuns la concluzia ca : Ideea este buna dar necesita muuult mai multa cercetare decit credeam noi
Ideea pe care o urmam in viitorul apropiat este sa folosim un suflai ( brener parca) ce se foloseste la sudura autogena cu 2 gaze .Avind 2 cai putem doza cele 2 componente astfel incit sa obtinem o flacara stabila
Asteptam entuziasti care stiu mai mult decit noi despre arzatoare, butan , procesul de ardere..pentru ca noi numai experimentind din aprope in aproape am putea inainta ...
Cam astea au fost experimentele noastre.....Ar fi doua vesti , una buna si una rea :
Cea buna : Da, scade consumul de combustibil la motoarele cu ardere interna substantial , repetabil, reproductibil , si exista un potential destul de mare de o scadere si mai mare a consumului
Cea rea : Nu e asa de simplu precum pare si cum scrie pe net.
O alta concluzie ingrijoratoare ......Se minte la greu peste tot ..Portughezii pe site afirma 1lpm, in manual 0,5, iar in realitate cam 0,15 -02 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ceea ce este cam foaaaarte departe..

Mult succes si speram ca punerea la dispozitia tuturor a intregii noastre experiente ( buna sau rea ) poate sa ajute alti entuziasti si sa beneficiem cu totii pina la urma.
Joi 03 Mai 2012, 10:13
Adauga un raspuns
B
i
u
Quote
Code
List
List item
URL
Nume *
Cod   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Trimite comentariul
Anuleaza
avatar lucian
0
 
 
pentru cine intereseaza vind piese de schimb sau de constructie dar si generatoare si instalatii complete hho totul facut in romania si doar cu piese romanesti
ma puteti gasi la 0721324906 sau adresa de mess
masini_cu_apa
B
i
u
Quote
Code
List
List item
URL
Nume *
Cod   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Trimite comentariul
Anuleaza
B
i
u
Quote
Code
List
List item
URL
Nume *
Cod   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Trimite comentariul
 
filme online seriale online filme online filme online 2015 filme online filme online 2015 rochii rochii seara costume de baie haine femei